Päevakohased krüpto uudised

Pildil on värviline arvutivõrk, mis illusteerib teemat

Plokiahel firmadele, mida toetavad Microsoft, Deloitte jt

Plokiahela tehnoloogia leiab uusi kasutusviise. Hiljuti teatas fintech ettevõte Digital Asset, on loonud partnerluse mitmete suurettevõtetega, et käivitada uus plokiahel, mis on loodud just firmade vajadusi silmas pidades.

Plokiahel äride jaoks

Arvestades plokiahela tehnoloogia ja fintech sektori hiljutist kasvu, on pangad ja traditsioonilised finantsasutused arendanud eksperimentaalseid plokiahela rakendusi ning katsetanud erinevaid raamistikke, mis täidavad paremini nende eesmärki ja standardeid.

Mõned neist katsetest hõlmavad aktsiate, võlakirjade ja varade tokeniseerimist ja piiriüleste tehingute hõlbustamist. Kuigi osad ettevõtted on plokiahela tehnoloogiat edukalt oma rakendustesse integreerinud, ei ole nad seda avalikkusele suunanud.

Canton network

Finantstehnoloogia ettevõte Digital Asset teatas hiljuti pressiteates, et on loomas privaatsust võimaldavat koostalitlusvõimelist plokiahela võrku. Võrgustiku eesmärgiks on pakkuda ettevõtetele detsentraliseeritud infrastruktuuri, mis võiks muuta tehingud tõhusamaks, sidudes omavahel erinevad finantssüsteemid ja andmebaasid.

Cantoni nimeline plokiahel kasutab selleks nutilepingute programmeerimiskeelt nimega Daml, mis võimaldab erinevatel finantsturgude süsteemidel koos töötada ja omavahel sünkroniseerida.

Cantoni nimelise võrgustikuga on juba liitunud mitmeid suurfirmad, nende hulgas BNP Paribas, Deloitte, Cboe Global Markets, Goldman Sachs, Broadridge, S&P Global ja Microsoft ja teised.

Kuigi Digital Asset pakub ja omab infrastruktuuri taga olevat tehnoloogiat Cantoni protokolli nöol, ei kuulu plokiahel siiski firmale. Võrgus olevaid rakendusi omavad ja haldavad üksikud operaatorid ja firmad iseseisvalt.

Firma kaasasutaja ja tegevjuhi Yuval Roozi sõnul saavad finantsasutused nüüd realiseerida ülemaailmse plokiahela võrgustiku kõiki eeliseid, tegutsedes samal ajal regulatiivsete piirde piires, mis tagab turvalise, usaldusväärse ja õiglase finantssüsteemi. See on märkimisväärne samm edasi plokiahela ruumi jaoks nentis Rooz pressiteates.

Loe lisaks: “Sotsiaalmeedia uus suund – detsentraliseeritud versioon Twitterist”

Veel uudiseid

ETHTallinn Hackathon: Tule ehita dApp-e plokiahelal

ETHTallinn toob 19.-21. aprillil Eestis kokku web3 entusiastid ja arendajad. Ürituse eesmärgiks on pakkuda praktilist kogemust plokiahela tehnoloogia vallas ning anda võimalus kohtuda web3 kogukonna

Pildil on Bitcoini kaevur

Uus Ocean pool toob uuendust Bitcoini kaevandamisse

Bitcoini kaevandamine on koondunud valdavalt suurte ühiskaevanduste (ingl. mining pools) kätte, ohustades sel moel Bitcoini detsentraliseeritust. Et sellele probleemile leevendust tuua, tuleb turule teistest eristuv